Ekipa

Ekipa

Spoznaj naše trenerje

Nik Širm

Mag. NIK MAHNIČ

magister športnih znanosti in soustanovitelj centra ŠIRM

Mag. NIK MAHNIČ

Sem Nik Mahnič. magister športnih znanosti in soustanovitelj centra ŠIRM. Kot športnika me je navdušenost nad človeškim telesom in njegovimi zmogljivostmi navdajala od malih nog. Kot rezultat mojih športnih udejstvovanj predvsem na področju karateja kjer imam črni pas in sem bil del slovenske mladinske reprezentance me je pot vodila na študij na Fakulteti za Šport v Ljubljani.

Moja želja po razumevanju delovanja in optimiziranja človeškega telesa me je vodila v trenerske in raziskovalne vode. Za mano je približno 6 let dela na področju rekreativnega in vrhunskega športa ter rehabilitacije. Svoje znanje sem pridobival s prakso v Zagrebu kjer sem delal pod okriljem Biotrening podjetja, kjer smo sodelovali s posamezniki iz nogometnega kluba Dinamo in Rudeš, članske nogometne reprezentance in drugimi profesionalnimi športniki. V ljubljani sem sodeloval z ekipo Groundzone kjer smo delovali predvsem na področju rehabilitacije in post-rehabilitacije. V letih 2020-2022 sem bil del ekipe OK Črnuče kot glavni kondicijski trener kjer smo igrali v prvi Slovenski Odbojkarski ligi.

Ker je moje zanimanje za razumevanje delovanja človeškega telesa skozi leta raslo me je pot vodila na magistrski študij športnih znanosti na Tehniški Univerzi v Minhnu, ki je trenutno rangirana kot najboljša univerza v Evropi. Tekom študija je bil moj fokus predvsem na področju biomehanike in fiziologije. Največje zanimanje je v meni vzbudila tematika raka in fizične aktivnosti, predvsem mehanizmi ki se odvijajo na molekularnem nivoju. V zadnjih letih sem se podpisal pod nekaj znanstvenih člankov, ki jih lahko najdete na tej povezavi: https://www.researchgate.net/profile/Nik-Mahnic.

Kot vedno radovedna oseba v iskanju odgovorov na vprašanje ”zakaj?” se ne nenehno izobražujem ter iščem načine kako ljudem izboljšati kakovost življenja, športniku pomagati do boljših rezultatov ali pospešiti proces rehabilitacije. S ŠIRM-om želim zgraditi skupnost kjer se bo vsak počutil sprejetega in doma. Predvsem pa si želim, da bi postali sinonim za pomoč za ljudi, ki si želijo kvalitetnejšega življenja.

Michaela Winkler

Zaradi mojega atletskega predznanja in zanimanja za šport sem na Tehnični univerzi v Münchnu opravil dodiplomski študij športnih znanosti. Dodiplomski študij je povečal moje zanimanje za mehanizme človeškega telesa, od fiziologije do biomehanike, do te mere, da sem se odločil za magistrski študij športne in vadbene znanosti. Imam certifikat za fitnes trenerja in trenerja atletike ter sem pridobila praktične izkušnje kot osebni trener v Münchnu ter trenerske izkušnje kot glavni trener atletskega kluba. V preteklih letih sem imela čast delati s posamezniki, starimi od 2 do 85 let, in jim pomagati pri doseganju različnih športnih, kondicijskih in zdravstvenih ciljev. Prihajam iz Nemčije in sem se preselila v Slovenijo, da bi prispevala k veliki filozofiji Sirma in se skupaj z vami podala na to pot. Ne glede na to, ali želite shujšati, živeti bolj zdravo ali izboljšati svojo zmogljivost, sem tu za vas.

Michi Širm

Michaela Winkler

soustanoviteljica centra ŠIRM